Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Füzérradvány újra indul a Nemzeti Vágtán!

Füzérradvány újra megmutatja magát az egész országnak! A település idén is indul a Nemzeti Vágtán, a falu lovasa ismét Sipos Imre színművész lesz majd. 2020-ban október 10-11-én rendezik a Nemzeti Vágtát, a budapesti Hősök Terén. Gőz László, a verseny technikai igazgatója elmondta, idén kísérő rendezvények nélkül, és zárt kapuk mögött várják a versenyzőket, de a Vágta lebonyolítása semmiben nem tér majd el a korábbi években megszokottól. Évek óta ezrek nézik szájtátva hogyan száguldanak a lovak és lovasok a Nemzeti Vágta pályáján.

Gőz László technikai igazgató beszámolója szerint a kialakult vírushelyzet miatt kicsit másként, de idén is megrendezik az ikonikus eseményt.

“Idén ugyanolyan lesz a Vágta mint mindig, de sajnos a kialakult vírushelyzet miatt elmarad az Országkonyha, és nem lesz közönség sem, zárt kapus verseny vár ránk. A pálya maga, és az összes rajta zajló program azonban semmiben nem tér majd el a korábbi években tapasztaltaktól. A Duna TV közvetíti majd az eseményt, így mindenki nyomon követheti a versenyt. Még egy apró különbség, hogy az utóbbi években a Nemzeti Vágtát 16 elővágta előzte meg, idén 8 településen rendeztünk ilyen futamot, de ennyi alkalomból is összejött a szokásos 72 lovas, 72 település nevében. Ugyan lelátó nem lesz, de nem akartuk kihagyni a rendezvényt, hiszen az idei futamra már tavaly októberben elkezdték a felkészülést a lovasok, akik a televízióban és az applikáción keresztül néző érdeklődőknek biztosan rengeteg izgalmas percet okoznak majd” – magyarázta Gőz László a 3993.hu-nak.

Sipos Imre színművész és Fokos kicsilány nevű lova képviselik 2020-ban is Füzérradványt a Nemzeti Vágtán.

“Idén még jobban sikerült a ló felkészítése, úgyhogy nagy reményekkel indulunk a futamon. Azt azonban a laikusok nem igazán tudják, hogy itt tizedmásodperceken múlik minden: egy másodperc egy lóhosszt jelent” – magyarázta Sipos, aki azt is hozzátette, Füzérradvány színeiben indulni igazán nagy öröm számára, hiszen az utóbbi időben valóban a szívéhez nőtt ez a település. “Idén is jártunk már Füzérradványban, ott ünnepeltük a házassági évfordulónkat a feleségemmel. Ez a település egy igazi ékszerdoboz, a Zemplén amúgy is közel áll a szívemhez, biztos vagyok benne, hogy amint elkészül a kastély, újra visszatérünk ide. A település kulturális életében is szívesen részt vennék, akár színészként, akár úgy is, hogy a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatójaként megkeressek valamilyen együttműködési lehetőséggel színházunk és Füzérradvány között” – tette hozzá a színész.

(vissza)3993.hu © 2021Az oldalt a Webnode működteti