Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bemutatták Pandák Pál könyvét

Kulturális mérföldkő tanúi lehetnek Füzérradvány lakosai. Pandák Pál, a Magyar Kultúra lovagja Égbekiáltó gyökerek címmel írt verses kötetét nemrég mutatták be Füzérradvány után Püspökladányban is, hatalmas sikerrel. Az Égbekiáltó gyökerek köztéri alkotás már négy éve kápráztatja el Füzérradvány lakosságát és az idelátogató turistákat is.

Az alkotás – melynek alapanyagát egy, a Károlyi kastély parkjában kidőlt tölgyfa szolgáltatta -, látható a kötet címlapján, és az ehhez kapcsolódó vers is olvasható a könyvben.

“Az Égbekiáltó gyökerek alkotást a Falvak Kultúrájáért Alapítvány támogatta, ez ihlette a száz oldalas könyvet, amelyben többnyire versek olvashatóak, hat témakörben. Az egész kötetet áthatja a természeti iránti elkötelezettség. Egyfajta életrajz, versbe foglalva: barátokhoz írt levelek, visszaemlékezések találhatóak benne. A könyvet Füzérradvány után szeptember közepén Püspökladányban is bemutatták, és legnagyobb örömömre nagy érdeklődés övezte ott is” – magyarázta a szerző. Pandák Pál azt is örömmel fogadta, hogy Füzérradvány idén újra megméretteti magát a Nemzeti Vágtán.

“Tavaly indult a településünk először a Vágtán. Ezt azért tartottam akkor és tartom most is rendkívül fontosnak, mert az elmúlt időszakban a faluban elindult többféle turisztikai kezdeményezés, és azt gondolom, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy az emberek megismerjék ennek a fantasztikus helynek a nevét, találkozzanak különleges értékeinkkel. Szurkolok Sipos Imrének, hiszen korábban a szomszédos település, Füzér meg is nyerte a Vágtát, ki tudja, talán sikerül megismételni ezt a bravúrt. Ez egy patinás, értékes dolog” – tette hozzá Pandák Pál.

Az Égbekiáltó gyökerek kötet egyelőre kereskedelmi forgalomba nem került, de Pandák Pálnál megrendelhető

(vissza)