Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SAJTÓKÖZLEMÉNY PROJEKT INDÍTÁSÁRÓL

Füzérradvány Községi Önkormányzat 100 millió forint támogatásban részesült a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program forrásaiból, melynek köszönhetően 2021 decemberében önkormányzatunk megkezdte az „Önkormányzati utak felújítása Füzérradványban” című projekt megvalósítását.

A Program forrásainak segítségével újulnak meg a település közútjai közül a Szabadság utca, a Táncsics utca egy része, valamint a Károlyi-kastélyhoz vezető Károlyi Ede utca és a fenyves allé. A több, mint két kilométernyi útszakaszt magában foglaló fejlesztés célja, hogy javítsa a lakosság életminőségét, valamint a megújult és kulturális-turisztika szempontból egyre jelentősebb szerepet betöltő Károlyi-kastély biztonságos megközelítését. A fejlesztések hozzájárulnak településünk lakosainak megelégedettségéhez, a biztonságos közlekedés feltételeinek javításához; a kastélyhoz vezető természeti és turisztikai értékkel bíró fenyves fenyősoron átvezető útszakasz megújításával a település turisztikai értékét növelik, megközelíthetőségét javítják.

A tervek elkészültét követően 2022 tavaszán indulhatnak meg a kivitelezési munkák, melynek során az útszakaszok burkolata új kötő-kiegyenlítő aszfaltréteg és új kopó aszfaltréteg elhelyezésével megújul, továbbá az út mentén az új burkolatot megtámasztó padka is felújításra kerül.

A fejlesztés főbb adatai:

A projekt tervezett megvalósítási ideje: 2021. december 7. – 2022. június 30.

A támogatás összege: 100 millió forint

Megvalósítás helye: Füzérradvány

Érintett útszakaszok hossza: 2041 méter

A támogatás forrása: a 1791/2020 (XI.11.) Korm. határozatban meghatározott Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program 2020-2024 közötti megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatás

támogató: Pénzügyminisztérium