HÍREK

Megjelent: 2018. december 23.

A Hazahúzó 2018. november 22.-i adásában szerepelt Szabóné Fisser Ágnes

 

 

 

 

Broczkó Barna festőművész Füzérradványnak adományozott egy, a faluról készült montázsképet.

Broczkó Barna festőművész montázs képet készített Füzérradvány életéről

Broczkó Barna festőművész montázs képet készített Füzérradvány életéről

Művésztábor

 
Zempléni Rajztanárok 2018-as tábora

Kilencedik alkalommal tartják a Zemplén Rajztanárok Alkotókörének Táborát Füzérradványban az Ifjúsági Táborban. Nagy megtiszteltetésnek tartjuk ezt. Nekik köszönhetjük az Art Galériát, a falu logóját, Füzérradvány jó hírének terjesztését.

 

 

 

 

DSCN0033

 

 

DSCN0069

DSCN0067

 

 

2016 évi művésztábor

2016. július 4.-én, hétfőn a füzérradványi Ifjúsági Táborban a Zempléni Művésztanárok Alkotókörének tábora.

 

Nagy István festőművész képe  http://www.nagyistvan.com/
Nagy István festőművész képe

http://www.nagyistvan.com/

Az Art Galéria új képekkel gazdagodott

Kis Mária festőművész képe a Sárospataki várról
Kis Mária festőművész képe a Sárospataki várról
Bróczkó Barna festőművész képe a Füzéri várról
Bróczkó Barna festőművész képe a Füzéri várról

Nagy örömünkre visszatérő vendégeink között tudhatjuk a Zempléni Művésztanárok Alkotókörét. Július első hetében a Füzérradványi Ifjúsági Tábor adott helyet a művésztábornak. Az Art Galéria képeit újakkal gazdagították. Itt tartózkodásuk alatt szokás szerint rendeztek egy ideiglenes kiállítást az ebédlőben.

 

 

 

 

Ideiglenes kiállítás az ebédlőben
Ideiglenes kiállítás az ebédlőben
Művésztanárok a tábor kertjében
Művésztanárok a tábor kertjében
Hornyák Pál, Horváth Zoltán, Völgyi Antal
Hornyák Pál, Horváth Zoltán, Völgyi Antal

Borsos István encsi képzőművész szobrot készít a Füzérradványi Ifjúsági Tábor kertjében a Zempléni Rajztanárok Alkotó körének táborában.

Horváth Zoltán Nyiregyháza

Hornyák Pál múvésztanár a Zempléni rajztanárok alkotókörének egyik tagja festHornyák Pál múvésztanár a Zempléni rajztanárok alkotókörének egyik tagja fest

A Füzérradványi Ifjúsági Táborban rendszeresen alkotótábort tart a Zempléni Rajztanárok AlkotóköreA Füzérradványi Ifjúsági Táborban rendszeresen alkotótábort tart a Zempléni Rajztanárok Alkotóköre

2015. július 17. Írótábor

Hatodik alkalommal volt írótábor Füzérradványban. 2015. július 17-én a Füzérradványi Ifjúsági Tábor ebédlőjében megörvendeztették a falu lakóit, az Idősek Klubja tagjait, dolgozóit egy emlékezetes műsorral az írótábor művészei.
A cél az volt, hogy mindenki részesüljön abból, ami itt fogant az alkotókban. Csordás Barbara – versek, Vékás Sándor versek, Nagy Gábor regényrészlet, Pável Colton István – Szilánkok, Hajdú Erika (Ordo) versek, Esztó Bernát- novella, Litván Ádám performansz, Nagy Imre vers Fábián Franciska versek, Hajós Eszter ének. Zenét szolgáltatott: Rejtő – Szecsődy duó.
Szecsődy Péter megnyitó szavai szerint Füzérradvány egy kultikus hely. Nagyon jól érzik itt magukat, visszavágynak a községbe.

2015. július 10. Rozványi Dávid író-olvasó találkozó

Háttérben az Solymári Óvoda falára festett kép
Előadás közben (Tóth Emese fotója)

Nagy érdeklődés mellett megtartotta író-olvasó találkozóját Rozványi Dávid író, költő, közgazdász a Füzérradványi Ifjúsági Tábor ebédlőjében 2015. július 10-én 18.00-órától.  Több füzérradványi tehetséges segítője is volt az írónak, akik előadták novelláit és verseit: Klubert Nikolett, Dandás Alexandra és Makó László. Képünkön Rozványi Dávid író látható, háttérben kivetítve az egyik hidegkúti óvoda kerítésének rajza látható, mely az írót a Zemplén-hegységre emlékezteti.

 

2015. július 10. Bokréta Móvészeti Alapítvány néptáncra tanítja a Füzérradványi gyerekeket

 

 

A Füzérradványi Ifjúsági Táborban  egy hetes üdülésen vettek részt a Sátoraljaújhelyi Bokréta Művészeti Alapítvány szakemberei és tanítványai. A tábor során jó együttműködés alakult ki a helyi polgármester és a Bokréta Művészeti Alapítvány szakemberei között. Ennek a partnerségnek köszönhető, hogy a tánctanárok visszatértek Füzérradványba, és a helybeli, és a  helybeli nagyszülőknél nyaraló gyermekeknek tanítottak néptáncot, melyet július 10-én a nagyközönségnek is megmutattak. Képeinken, melyeket Rozványi Dávid készített, láthatjuk őket tánc közben az Ifjúsági Tábor parkolójában.

 

 

Iró-olvasó találkozó lesz Rozványi Dáviddal

Fakereszt az asztalon Fotó: Rozványi Dávid
Fakereszt az asztalon Fotó: Rozványi Dávid

Füzérradványba látogat Rozványi Dávid költő, író, közgazdász Solymárról. Előzményekhez tartozik, hogy a Füzérradványi Károlyi Kastélyba két éve már ellátogatott, és írt egy verset a szatmári asztalon álló keresztről. Ez a vers is elhangzik majd a találkozón, Makó László füzérradványi református kántor előadásában.  A többi mű még meglepetés.

Az író-olvasó találkozó helye: Füzérradványi Ifjúsági Tábor ebédlője

Időpontja: 2015. július 10. péntek, 18.00 órai kezdettel